Kenya, mamele își omoară bebelușii cu Coca-Cola, deoarece avortul este ilegal

Kenya, mamele își omoară bebelușii cu Coca-Cola, deoarece avortul este ilegal. Activiștii pentru drepturile omului denunță o „criză de infanticid” în țara africană

Mamele din Kenya își umplu copiii cu Coca Cola cu scopul de a-i ucide, deoarece avortul este interzis în acestă țară africană. O revelație absolut șocantă a unor grupuri de activiști pentru drepturile omului. Kenya trece printr-o „criză” de infanticid  , deoarece mamele caută modalități de a scăpa de „copiii nedoriti”. Nou-născuții își obțin toți nutrienții din lapte și fără el, pot muri de foame în câteva zile. Un număr semnificativ de copii sunt lăsați să moară chiar și în depozitele de deșeuri sau râuri, alții se transformă în „avortați ilegali”. Cu toate acestea, această procedură poate avea adesea consecințe devastatoare sau mortale chiar și pentru mame. Această poveste dramatică a fost publicată de  Telegraph .

„Lasă-l să moară”, văd un copil blocat într-o mașină sub soare și pleacă fără să-l ajute VIDEO

 

Vincent Odhiambo, un activist pentru drepturile omului din Kibera, o mahala din oraș, a declarat: „Unele femei nu sunt capabile să aibă o familie. Se știe că dacă dați unui copil Coca-Cola, acesta va muri. Un copil mic hrănit în acest fel – în loc de lapte matern – va trăi nu mai mult de trei zile. “În februarie, Centrul de Justiție Comunitară Kibera, unde lucrează domnul Odhiambo, a primit informații despre o femeie care și-a văzut vecina în timp ce îi dădea bebelușului o supradoză fatală  de bere de ghimbir . O moașă a distribuit o serie de fotografii pe telefonul mobil cu copii morți găsiți în depozitele de deșeuri. Wilson Cheptoo, un operator ecologic,a declarat  că a găsit cadavrele a cel puțin 15 nou-născuți de la începutul acestui an în depozitul unde lucrează.  În doar o săptămână  cadavrele a opt copii au fost extrase din apele râului Nairobi.

Dar mai frecvente decât infanticidul și abandonul, spun activiștii, sunt avorturile efectuate de medicii necalificați.  Trebuie spus că avortul este ilegal în Kenya, cu excepția cazului în care sănătatea mamei este în pericol. O pedeapsă de 14 ani de închisoare este impusă oricui care face un avort „Neautorizat “. În 2014, o asistentă keniană a fost condamnată la moarte după ce a făcut un avort unei mame care ulterior a murit din cauza hemoragiei.  „În lipsa avorturilor sigure, ieftine și legale, femeile nu au de ales decât să economisească bani pentru a plăti un șarlatan ”, avertizează organizațiile de caritate.

Șase copii a unei familii au murit în condiții misterioase, tatăl era convins ca un demon îi bântuia casa

 

Și în acest sens, nu lipsesc și poveștile de groază: o clinică în care se nășteau copiii și îi ucidea cu o lovitură de ciocan la cap a fost închisă la începutul acestui an. Un medic anonim a declarat pentru Telegraph că a negat avortul unei femei  însărcinate în șase luni, spunându-i că este prea târziu să facă un avort. Mai târziu, în timp ce medicul închidea clinica, femeia s-a întors acoperită de sânge. „Cineva îi rupse uterul”a spus medicul. Am încercat să o salvam, dar i-a fost perforat intestinul și  uterul tăiat”. Șase ore mai tarziu a murit”

Activiștii au solicitat o modificare a legii pentru a permite avorturile mai sigure, precum și o educație sexuală mai bună, pentru a opri creșterea avorturilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.