Kenya, atac asupra bazei SUA: trei americani, un militar și doi contractori au fost uciși

Trei americani, un militar și doi contractori, au fost uciși în timpul unui atac al unui grup de militanți jihadiști somali din grupul al Shabaab, legat de al Qaida, care a încercat să ocupe locația Camp Simba din regiunea de coastă din Lamu.

„Mujahideen au intrat pe liniile inamice,au intrat cu succes în baza militară puternic fortificată și au preluat o parte din ea “, a anunțat milițienii într-o declarație care arată că” victime făceau parte din trupele  americane și keniene “. Afermații care au fost negate parțial printr-o altă declarație a generalului William Gayler, directorul operațiunilor Africom (comanda americană responsabilă pentru operațiunile militare din Africa) conform căreia, Shabaab – care dorește să impună Somaliei o versiune extremă a shariei, legea islamică – ei tind să exagereze adevărata   acțiunie în ceea ce privește propaganda.

Citește și Iran oferă recompensă 80 milioane de dolari pentru uciderea lui Trump

Greu de stabilit dacă atacul este o primă consecință a uciderii generalului iranian Qassem Suleimani,dar sentimentul printre diplomați este unul de extremă prudență. Tot pentru că granița dintre Kenya și Somalia este scena unor confruntări constante între jihadiști și soldații din Nairobi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.