Jurnalistă însărcinată răpită de ISIS: “Am născut în fața răpitorilor. Au vrut să-mi taie gâtul

Jurnalista din Germania,  Janina Findeisen a povestit  pentru prima dată adevărul din spatele scenei despre răpirea ei în  2016: “Am dat naștere copilului meu de față cu răpitorii mei. La început m-au amenințat că îmi vor tăiat gâtul, apoi au devenit buni: mi-au adus ciocolată, sucuri de fructe și scutece “.

 

Janina Findeisen, o jurnalistă din Germania răpită în Siria în 2016, a povestit pentru prima dată despre experiența răpirii, despre tratamentul pe care a fost forțat să  sufere de către răpitorii ei din statul islamic. Femeia a fost capturată în timp ce era însărcinată în luna timpul a șaptea și a dat naștere fiului ei sub ochii torurii ei.

 

“Înainte mă amenințau că vor să-mi taie capul într-un live, dar după nașter au fost grijulii: mi-au adus ciocolată și jucării, m-au ajutat și să schimb scutecele”.

 

Janina a dat un interviu exclusiv ziarului german Süddeutsche Zeitung.

Femeia a decis să călătorească în Siria în octombrie 2015. În ciuda faptului că se afla în luna a șaptea sarcină, ea a decis să-l urmeze pe unul dintre foștii ei colegi  care au decis să se înscrie ca luptători străini în statul islamic. El însuși o asigurase că nu se va întâmpla nimic rău  și ar fi garantat pentru singuranța ei.

Prin urmare, jurnalista a decis să plece:

“Nașterea iminentă a fiului meu nu a reprezentat un obstacol. Dimpotrivă, m-am gândit că după aceea nu voi mai putea să fac o astfel de experiență și, din acest motiv, am decis să plec. Nu mi-am putut imagina că  făceam  cea mai mare greșeală din viața mea “.

 

După trecerea frontierei dintre Turcia și Siria, chiar și fără telefon mobil sau GPS, Janina Findeisen a căzut într-o ambuscadă: după ce a fost legată cu ochii, a fost încărcată într-o mașină și transportată într-o casă veche, într-un loc necunoscut din Siria.

 

“În primele câteva nopți am crezut că mă vor elibera în curând, dar zi după zi am descoperit că speranțele mele erau în zadar. În curând mi-am dat seama că răpitorii mei nu erau oameni rezonabili  și ar fi fost gata să-mi taie capul în fața unui camere de luat vederi în orice moment “.

 

“Am sperat – a spus jurnalista – că sărcinara mea ar fi facilitat eliberarea, dar am fost o iluzie”.

Femeia a dat naștere copilului ei în fața răpitorilor ei aistată doar de un medic.  “După naștere, am fost tratată foarte bine: răpitorii mei erau atenți, mi-au adus ciocolată, sucuri de fructe, jucării și nu se uitau la bani, îmi cumpărau scutece “.

 

Janina Findeisen a fost eliberată în cele din urmă după aproape un an de la răpirea ei. Potrivit Guardian, guvernul german ar fi plătit 5 milioane de euro pentru eliberarea ei.

Te-ar putea interesa și Țările asiatice se pregătesc pentru întoarcerea jihadiștilor

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.