Jumătate din Europa blocată: iată toate măsurile luate

Lockdown este o realitate în Germania, Marea Britanie și Olanda. Închideri parțiale și mișcări limitate în Spania și Franța.

Toată Europa este la mila celui de-al doilea val de Coronavirus și se luptă să evite un al treilea.

Italia-guvernul evaluează o înăsprire suplimentară pentru sărbătorile de Crăciun, presupunând o zonă roșie în zilele de sărbătoare și cu o zi înainte de sărbători, în Europa, multe țări au luat deja măsuri împotriva unui posibil al treilea val de coronavirus. Din Germania în Olanda, prin Londra și Spania, blocarea este o realitate.

Există un blocaj „greu” în Germania, unde au fost înregistrate ieri 500 de decese și aproape 14.500 de cazuri noi. De mâine se închid  magazinele neesențiale, fără adunări, smart working și învățământ la distanță. Acestea sunt pietrele de temelie ale măsurilor impuse de cancelarul german Angela Merkel după creșterea infecțiilor cu coronavirus din țară.

Elveția – Începând cu 12 decembrie, barurile, restaurantele, magazinele, precum și activitățile sportive și de agrement vor trebui să rămână închise între orele 19:00 și 06:00. Guvernul elvețian a dispus, de asemenea, închiderea magazinelor în zilele de sărbătoare. Restaurante și baruri fac excepție. Toate măsurile sunt limitate până la 22 ianuarie 2021. Pentru Crăciun și Revelion, „starea de asediu” va începe la ora 1 dimineața. Pentru întâlnirile private, se menține limita maximă de 10 persoane (inclusiv copii). Executivul recomandă, de asemenea, limitarea contactelor între două familii. Sărbătorile religioase sunt permise cu maximum 50 de persoane. Toate celelalte evenimente publice – cu excepția înmormântărilor și întâlnirilor politice – sunt interzise. Activitățile sportive și culturale sunt limitate la 5 persoane.

Citește și Aveți acest smartphone ? Din ianuarie, WhatsApp nu va mai funcționa

Franța – Franța a intrat în blocare parțială la sfârșitul lunii octombrie. Pe 28 noiembrie, odată cu deschiderea magazinelor, a sosit prima relaxare a măsurilor iar mâine va sosi a doua etapă, cu sfârșitul închiderii. Se va putea deplasa între regiuni, pentru a petrece Crăciunul cu familia cu invitația de a evita „călătoriile inutile”. Un al treilea pas de relaxare a măsurilor ar putea avea loc pe 20 ianuarie dacă datele epidemice o permit, a declarat președintele Macron.

Spania – Cină cu până la șase persoane și starea de asediu de la 1 dimineața pe 24 și 31 decembrie. Deplasările între regiuni vor fi limitate între 23 decembrie și 6 ianuarie: cu toate acestea, este posibil întoarcerea la domiciliu, ceea ce le va permite elevilor să petreacă Crăciunul în familia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.