Johnson se predă și anunță noi restricții anti-Covid

Noile restricții împotriva răspândirii coronavirusului vor fi anunțate în această după-amiază de prim-ministrul britanic Boris Johnson, în urma creșterii cazurilor din nordul Angliei. În această dimineață, au informat presa britanică, liderul conservator va conduce Cobra, comitetul de urgență al guvernului, pentru a determina noile măsuri, urmat de un briefing cu autoritățile sanitare.

Într-un discurs adresat parlamentului după-amiaza, se așteaptă ca Johnson să anunțe noul sistem pe trei niveluri, împărțind Anglia în zone cu risc mediu, ridicat sau foarte ridicat, în funcție de numărul de cazuri.

Citește și Coronavirus, alertă la Paris: peste 17% din testele efectuate sunt pozitive

Se așteaptă ca restaurantele din nordul Angliei să fie obligate să închidă, două treimi din salariile lucrătorilor fiind plătite de guvern, potrivit unui nou program dezvăluit vineri. Părți din Anglia de Nord, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord sunt deja supuse restricțiilor locale.

Marea Britanie a raportat duminică 12.872 de noi cazuri de coronavirus, inclusiv 10.383 în Anglia, potrivit statisticilor guvernamentale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.