Johnson & Johnson ”responsabil pentru crizele de opioide” trebuie să plătească 572 milioane

Un judecător din Oklahoma l-a găsit pe Johnson & Johnson responsabil pentru dezvoltarea crizei de opioide în stat și a condamnat compania să plătească 572 de milioane de dolari. Thad Balkman, judecătorul districtului Cleveland, a considerat colosul responsabil pentru răspândirea necontrolată a opioidelor de la sfârșitul anilor ’90.

”Am 63 de ani și ea 22: oamenii nu înțeleg căsnicia noastră”

Potrivit cifrelor citate de Washington Post, în SUA peste 400.000 de oameni au murit din cauza supradozelor de calmante, heroină și fentanil ilegale.

“Criza de opiacee a devastat  Oklahoma și trebuie oprită imediat”, a spus Balkman. „Cred că acțiunile inculpaților au provocat pagube, iar aceste daune sunt printre cele recunoscute„ de legea statului ”. Astfel de acțiuni în pericol bunăstarea oamenilor, odihna, sănătatea sau siguranța cetățenilor din Oklahoma. “

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.