“Johnson dorește să interzică Huawei din rețeaua britanică 5G”

Guvernul britanic este gata să interzică gigantului chinez Huawei rețeaua 5G deja din acest an pe motive de securitate. Publicația Sunday Telegraph a raportat că premierul Boris Johnson va fi pregătit să ia măsura pe baza indicațiilor de la Gchq, agenția guvernamentală care se ocupă de comunicare și informații, care a reevaluat riscurile de securitate prezente în compania chineză.

Potrivit ziarului,  săptămâna aceasta la Johnson, în Tennessee  va fi prezentat un studiu potrivit căruia sancțiunile americane împotriva Huawei vor obliga compania să folosească tehnologia „nesigură”.

Oroare în familie: o mamă și-a ținut fiica închisă în pivniță timp de 26 de ani! Era hrănită cu mâncare de pisici

Pentru „Sunday Telegraph”, autoritățile britanice pregătesc propuneri pentru a preveni instalarea de noi echipamente Huawei în rețeaua 5G. În ianuarie, Johnson a oferit companiei Huawei avantajul de a construi 35% din următoarea generație a infrastructurii britanice, cu anumite limitări. Pe fundalul știrii sunt tensiunile puternice dintre Marea Britanie și China legate de noua lege a securității naționale din Hong Kong.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.