Jocurile Olimpice: Wada exclude Rusia timp de patru ani

Rusia nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și nici la Jocurile de iarnă de la Beijing din 2022. Agenția Mondială Antidoping a decis să excludă Rusia de la Jocurile Olimpice timp de patru ani . Acest lucru a fost anunțat de un purtător de cuvânt al Wada la sfârșitul Comitetului Executiv din Lausanne. Rusia, condamnată pentru recidiva în falsificarea datelor de control al dopajului  sportivilor săi, poate face apel la Curtea de Arbitraj Sportiv, care va avea ultimul cuvânt.

Citește și Destin nemilos: un moldovean din Italia și-a pierdut viața în timp ce împodobea bradul de Crăciun

“Lista completă a fost aprobată în unanimitate” de cei 12 membri ai Comitetului Executiv, a declarat purtătorul de cuvânt al Wada. Comitetul de revizuire a conformității a recomandat, printre altele, excluderea drapelului rus de la olimpiade și de la orice campionat mondial timp de patru ani, cu posibilă prezența a sportivilor ruși sub un steag „neutru”.

Rusia,  are acum 21 de zile pentru a face apel la Tas, dar  nu va putea concura nici măcar la Campionatele Mondiale și nu nici are voie să găzduiască aceste competiții sau să depună o cerere pentru ele.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.