Jean Kennedy, sora fostului președinte american, a murit la 92 de ani

Ieri, pe 18 iunie, Jean Kennedy a murit la vârsta de 92 de ani și a fost ultima supraviețuitoare ai fraților fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kennedy . Jean Kennedy,  un personaj de frunte în politica americană, în ciuda confidențialității sale proverbiale, a fost de-a lungul deceniilor un consilier de încredere al fraților John, Bob și Ted, iar în anii 90 a fost aleasă de președintele Bill Clinton ca ambasador al SUA în Irlanda al clanului Kennedy.

Născută pe 20 februarie 1928 cu numele de Jean Ann Kennedy, femeia a fost cel de-al optulea copil din cei nouă  ai lui Joseph P. Kennedy și Rose Fitzgerald Kennedy

De-a lungul vieții a contribuit la dezvoltarea strălucitoarei cariere politice a fraților, deși a fost tot timpul în culise. Printre altele, a fost chiar Jean cea care a prezentat-o pe prietena sa Jacqueline Bouvier , fratelui său John , cu care s-a căsătorit mai târziu în 1953, luând-o mai târziu la Casa Albă ca primă doamnă, când a fost ales  președinte în 1960 .

Coronavirus, liderul nativilor amazonieni Paiakan, a murit

După moartea lui John Kennedy în 1963, Jean a urmat personal campania electorală a fratelui său Robert , care s-a încheiat tragic cu asasinarea lui în 1968 la hotelul Ambassador din Los Angeles. Sub președinția democratului Bill Clinton, Jean Kennedy a avut ocazia să îndeplinească o poziție de conducere pentru țara sa, fiind aleasă ca ambasador în Irlanda între 1993 și 1998.

În acești ani, datorită muncii sale, a fost posibil semnarea unui tratat de pace între guvernul irlandez, britanic și Irlanda de Nord pentru a pune capăt tuturor tipurilor de ostilități între sindicaliștii din Irlanda de Nord și naționaliștii IRA, cunoscut sub numele de Acordul de Vinerea Mare . După ce s-a retras din politică și odată cu sfârșitul experienței sale de ambasador în 2011, președintele Barack Obama a premiat-o cu Medalia Prezidențială pentru Libertate, cea mai înaltă onoare civilă americană.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.