Jaxon, un bebeluș foarte puternic care s-a născut “fără creier” are un mesaj pentru noi toți

Povestea micului Jaxon “Strong” este un imn pentru viață

Doctorii i-au sfătuit pe părinți să nu dea naștere acestui copil deoarece suferă de anencefalie severă. Dar părinții nu le-au ascultat. Și acum copilul lor are un an

Au fost cei care l-au vrut să moară sau  nici măcar nu au vrut ca el să se nască. Unii medici de la Spitalul Winnie Palmer din Florida au sfătuit părinții să nu lase micul Jaxon Emmett Buell să vadă lumina zilei: malformațiile craniului și ale creierului sunt prea grave.

Sentința a fost clară: acel copil nu ar supraviețui. Tatăl său și mama sa totuși s-au opus ferm avortului, nu au vrut să știe despre întreruperea sarcinii. Probleme erau multe. Jaxon, care suferă de o anencefalie, un defect de naștere severă, care privează nou-născutul, total sau parțial, a bolții craniene și a creierului. Statisticile vorbesc clar: sunt 4859 copii născuți în Statele Unite cu aceeași condiție, au murit în burta mamei sau imediat după naștere.

Apelul unei mame îndurerate: ” Vă rog, ajutați-mă să-mi salvez fetița ”

Dar el a fost mai puternic decât genetica, și datorită curajului părinților săi s-a născut și acum a sărbătorit al său an de viață. O palmă pe obrazul a celor care cred că “merită” să trăiască numai cei sănătoși.

Săptămâni de primejdie. Calvarul familiei Buell, Tavares, Florida, a început încă de la  17 săptămâni de sarcină, atunci când fericirea de a deveni părinte s-a destrămat:  copilul avea o problemă.
În acel moment, medicii le-au oferit posibilitatea de a întrerupe sarcina,. Dar cei doi părinți, care sunt împotriva avortului, au refuzat categoric.

Jaxon s-a născut la data de 27 august prin cezariană cântărind 4 kilograme și și-a petrecut primele trei săptămâni de viață în unitatea de terapie intensivă la Spitalul Winnie Palmer. După două luni de temeri și multiple crize, copilul a fost transportat la Spitalul de Copii din Boston, specializat în neurologia pediatrică. Acolo un nou diagnostic: Jaxon suferea de microhidrocefalie și i s-au dat o serie de tratamente pentru a-i ameliora durerea.

“Încerc să rămân pozitivă  99% din timpul meu – spune Brittany – dar există acel 1% care știe că poate mâine ne vom trezi fără Jaxon. Știu că în fiecare zi ar putea fi ultimul pentru fiul meu ».

Jaxon va muri, desigur, ca fiecare dintre noi. Dar povestea lui va putea servi pentru a da curaj celor care trebuie să se confrunte cu decizii dificile și poate că va convinge cât este de minunat  să-ți poți privi copilul, indiferent de șansele lui de viață.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.