Japonia, record de sinucideri în rândul adolescenților: 479 într-un an, cu 140 mai mult decât în ​​2019

479 de adolescenți japonezi și-au luat viața în 2020, un număr record atins în anul coronavirusului, deși orice legătură cu pandemia trebuie dovedită . Cifra a fost publicată de Ministerul Japonez al Educației și Sportului, explicând că au existat în total 479 de sinucideri, cu 140 mai multe decât în ​​2019 și un număr record de la începutul statisticilor, în 1980. Clasamentul dramatic este condus de studenții din învățământul superior cu 330 de cazuri, urmate de 136 de sinucideri în rândul elevilor de liceu și 14 în rândul elevilor de gimnaziu.

La fel ca în multe alte țări din lume afectate de pandemie, guvernul japonez, în martie anul trecut, a solicitat închiderea școlilor pentru a limita extinderea Covid-19, introducând o stare de urgență și cerând zeci de milioane de oameni să rămână acasă și să limiteze călătoriile luni de zile. Cu toate acestea, experții medicali susțin că nu au dovezi că această creștere a sinuciderilor este legată de închideri și sociabilitate redusă.

Citește și Explozie uriașă la granița dintre Iran și Afganistan. Peste 100 de cisterne implicate în incendiu

La rândul său, Ministerul Educației consideră că, cauzele – deși de investigat – sunt legate de problemele critice tradiționale referitoare la adolescenți, inclusiv rezultatele academice slabe și incertitudinea cu privire la viitor. Din acest motiv, oficialii ministerului consideră că distribuția tabletelor în școlile primare și gimnaziale va ajuta la monitorizarea sănătății mintale a elevilor prin evaluarea nivelului de stres.

Ministerul a mai anunțat că intenționează să lanseze o nouă campanie de informare pe rețelele de socializare, în special pentru tinerii care dețin un smartphone, în timp ce o linie telefonică gratuită dedicată problemelor adolescenților va rămâne în funcțiune.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.