Japonia, maximă alertă privind vulcanul Shimmoe

Maximă alertă privind vulcanul Shimmoe din sud-vestul Japoniei  din cauza activității seismice intense care a provocat 22 de cutremure între duminică noaptea și luni dimineață.

Agenția Națională de Meteorologie (Jma) a ridicat  nivelul de risc de la scara 2 pe o scară de 5, iar oamenii sunt sfătuiți să nu se apropie de craterul vulcanilor – care are o înălțime de 1.420 de metri și se extinde de-a lungul prefecturii Kagoshima și Miyazaki.

 

Și-a exumat părinții și le-a vândut oasele pentru o motocicletă

Agenția a avertizat despre posibile erupții care ar provoca lansarea de lavă și roci vulcanice până la 2 km distanță de crater. Ultima erupție a Muntelui Shimmoe datează din iunie anul trecut, iar zona este monitorizată constant de geologi împreună cu alți 50 de vulcani din întregul arhipelag considerat activ.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.