Japonia încearcă să alunge coronavirusul cu focuri de artificii

Zeci de focuri artificii au luminat seara japoneză într-o inițiativă dorită de 160 de producători japonezi de jocuri pirotectice ca un bun augur pentru înfrângerea noii epidemii de coronavirus, relatează presa japoneză.

Focurile de artificii au început la ora 20:00 (14 în România) în mai multe orașe japoneze și nu au fost anunțate, dacă nu cu cinci minute înainte, pentru a evita adunarea de persoane.

Internat din cauza Covid-19, se întoarce acasă și găsește factura spitalului: 840 mii de dolari

“Istoric, artificiile sunt folosite în Japonia ca rugăciune și pentru a consola spiritul morților”, a declarat agenția de presă franceză Kohei Ogatsu, pentru agenția de artificii.

Focurile de artificii sunt una dintre marile atracții ale Japoniei primăvara și vara. Deosebit de importante sunt cele organizate în cadrul festivalului Bon la mijlocul lunii august de festivalul morților.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.