Japonia, guvernul a dat ”mana libera” oamenilor de stiinta sa creeze ”hibrizi animali-umani”

Japonia, guvernul a dat ”mana libera” oamenilor de știinta sa creeze ”hibrizi animali-umani”

Asociațiile de bioetică au lansat imediat acuzații dure împotriva guvernării Abe, care au în schimb lăudați de oamenii de știință japonezi

Executivul condus de premierul Shinzō Abe a înlăturat orice interdicție de reglementare privind crearea de ”încrucișate” între celulele umane și cele ale șoarecilor, câinilor și maimuțelor. Ca urmare a modificărilor făcute de autoritățile japoneze, cercetătorii vor putea apoi să insereze fragmente celulare de oameni în embrionii animalelor în cauză. Pe măsură ce aceste creaturi „jumătate din jumătate din bestiile” cresc, „organele umane perfecte” se vor forma în corpul lor, gata să fie transplantate în beneficiul persoanelor bolnave.

 

Datorită schimbării decise de premierul, explică asociația japoneză pentru cercetare gratuită în domeniul sănătății, va fi posibil „să existe un număr tot mai mare de părți anatomice care pot fi aplicate organismelor umane, oferind astfel o viață mai bună bolnavilor care așteaptă un transplant ”.

 

Unul dintre exponenții comunității științifice japoneze care a apărat inițiativa guvernamentală a fost Hiromitsu Nakauchi, genetician la Universitatea din Tokyo. El a prezentat, de fapt, libertatea de a crea „animal-om hibrid” ca un „ajutor fundamental” pentru progresul științei și ca un instrument care îl va ajuta  în îndeplinirea „misiunii sale de a salva vieți”.

 

Organizațiile japoneze de bioetică au etichetat autorizația guvernamentală la încrucișările dintre celulele umane și cele animale drept „un pericol foarte grav” și o „provocare a Cerului”.

 

Asociația Japoneză pentru Etică Clinică (JACE) a acuzat autoritățile din Tokyo că au dat cercetătorilor permisiunea de a „se juca de-a Dumnezeu, legitimând practicile care par revoltătoare nu numai pentru oricine are o sensibilitate religioasă, ci și de asemenea, celor  pur și simplu se gândesc la bunăstarea animalelor”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.