Japonia, cutremur cu magnitudinea de 7,3: peste 100 de răniți, cel mai grav din 2011

Un cutremur foarte puternic cu magnitudinea de 7,3 a lovit partea de nord-est a Japoniei. Acesta este cel mai puternic și cel mai devastator cutremur din 2011. În acest moment, bilanțul este de aproximativ 120 de răniți. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 55 de kilometri de coasta Fukushima, care este aceeași zonă în care s-a produs cutremurul și dezastrul nuclear în 2011.

Citește și În Crimeea au fost descoperite mormintele uriașilor

Din fericire, în acest caz nu există probleme cu centralele nucleare din zonă. Pentru a face față consecințelor cutremurului, 64 de centre de evacuare au fost înființate în prefectura din Fukushima, unde sunt adăpostite în prezent peste 200 de persoane.

Agenția Meteorologică din Japonia (JMA) a raportat că cauza cutremurului ar putea fi un proces de deplasarea plăcilor tectonice, care încă nu s-au oprit din mișcare după mai mult de 10 ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.