Japonia a autorizat utilizarea medicamentului remdesivir împotriva coronavirusului

Ministrul japonez al Sănătății, Katsunobu Kato, a anunțat că a autorizat utilizarea medicamentului antiviral remdesivir pentru pacienții cu COVID-19. Kato a specificat că medicamentul va fi utilizat mai ales pentru pacienții care se află în cele mai grave situații. Prin urmare, Japonia a devenit a doua țară din lume care autorizează remdesivir în terapiile împotriva COVID-19 după Statele Unite, care și-a dat aprobarea vineri .

Coronavirus, SUA autorizează utilizarea medicamentului împotriva Ebolei “Remdesivir”

Remdesivir este un medicament antiviral recent introdus, dezvoltat de-a lungul anilor după focarele de Ebola în Africa de Vest între 2013 și 2016. Testarea sa a dus la rezultate care păreau încurajatoare, dar utilizarea sa pe o scară mai mare împotriva ‘Ebola a evidențiat o eficacitate slabă în comparativ cu alte medicamente. De asemenea, medicamentul a fost testat pentru a trata unele cazuri de SARS și MERS.

Conform unui studiu recent realizat pe 1.063 de pacienți din diferite părți ale lumii, remdesivir poate ajuta pacienții COVID-19 să se vindece mai repede. Pacienții tratați cu remdesivir au avut un timp mediu de recuperare de 11 zile, comparativ cu 15 zile decât cei tratați cu placebo. Pacienții din grupul remdesivir au avut, de asemenea, o rată de letalitate de aproximativ 8% față de aproape 12% tratați cu placebo, deși testul nu a dat rezultate statistice relevante în acest caz.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.