Izvestia: coronavirusul poate lua o formă cronică

Coronavirusul se poate dovedi a fi mai periculos decât credeți, scrie Izvestia din Moscova. Oamenii de știință ruși au sugerat că boala poate lua o formă cronică. Aceste estimări se bazează pe acele cazuri de reinfecție, confirmate în China în ultimele luni.

Pavel Volchkov, șeful Laboratorului de inginerie a genomului de la Institutul de fizică și tehnologie din Moscova (unul dintre cele mai importante din lume și făcut independent de trei laureați din 1951), a explicat ziarului că, în timpul recuperării, sistemul de obicei, imunitatea distruge complet celulele infectate și ucide virușii din sânge. Simptomele repetate indică faptul că virusul este încă prezent în corpul uman.

Citește și Potrivit celui mai renumit expert din China, pandemia se va încheia în luna iunie

“Virusul se poate întoarce, deoarece sistemul imunitar nu a preluat controlul complet în faza acută a bolii și un număr mare de organe interne au fost infectate. Pentru a nu distruge țesuturile puternic infectate, sistemul imunitar alege opțiunea „coexistența” cu virusul ”, a spus expertul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.