Ivermectina, medicamentul antiparazitar care ucide COVID-19 în laborator

Un studiu australian, publicat în „Antiviral Research”, indică faptul că ivermectina , un medicament antiparazitar deja disponibil, este eficient în laborator împotriva coronavirusului Sars-CoV-2. Potrivit oamenilor de știință de la Institutul Biomedicină de Descoperire a Biomedicinei (Bdi) de la Universitatea Monash și a Institutului de Infecții și Imunitate Peter Doherty, o singură doză de medicament ar putea bloca creșterea agentului patogen , eliminând tot materialul genetic viral în 48 ore.

Covid-19 și regula de 6 secunde pentru a evita contagiunea

Fazele de cercetare ulterioare, explică autorii, vor trebui să determine doza corectă care poate fi utilizată în siguranță la om. Prin urmare, vom avea nevoie de teste preclinice suplimentare și studii clinice pentru care vor fi necesare fonduri. Ivermectina este un medicament antiparazitar  american aprobat de FDA care s-a dovedit a fi eficient in vitro împotriva unei game largi de viruși, inclusiv HIV, Dengue, gripă și Zika.

„Am descoperit că chiar și o singură doză ar putea avea potențialul de a elimina tot ARN-ul viral în 48 de ore și că, chiar și la 24 de ore, a existat o reducere cu adevărat semnificativă”, a declarat Kylie Wagstaff, șefa studiului.

Deși nu se știe cum funcționează Ivermectina asupra virusului, medicamentul oprește probabil virusul care amortizează capacitatea celulelor gazdă de a-l elimina.

S-a descoperit o nouă stradă prin care coronavirusul invadează organismul: este sensibil la tratamentul pentru diabet

Cu toate acestea, autoritățile din domeniul sănătății avertizează oamenii că medicamentul Ivermectina, care este folosit în mod tradițional pentru a trata păduchii și scabia, ar putea fi fatal dacă este administrat după ureche, informează ABC News.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.