Italia, proteste anti-decret de la nord la sud, ciocniri dure la Milano. Tensiune ridicată și la Trieste, Torino și Napoli

În toată Italia, de la nord la sud, au avut loc proteste împotriva decretului, care impune noi închideri pentru a limita infecția de Covid. La Cremona restauratorii au ieșit cu oalele în fața Prefecturii după care le-au abandonat  ca într-un cimitir de vase, în Catania au aruncat bombe de hârtie în fața prefecturii, în Treviso o mie au mărșăluit pe străzi, iar în Viareggio tinerii au blocat trafic și a lansat bombe de fum și petarde, anunță TgCom24.

Ciocniri dure și la Milano între manifestanți și forțele de ordine timpul unui marș neautorizat . Demonstranții au aruncat cu petarde și bombe de hârtie în agenți, un polițist a fost rănit și 15 manifestanți au fost duși la secția de poliție.  Manifestanții, unii chiar și cu lanțuri în mână, s-au mutat apoi la sediul regiunii Lombardia și au aruncat aici pietre, sticle și petarde. Tensiuni ridicate și în Napoli, Torino și Trieste.

Citește și Covid Austria, posibil nou lockdown

Între timp, la Napoli, mii de oameni s-au adunat în Piazza Plebiscito cu lozinci  precum „Venitul din sănătate pentru îi plătește-i pe cei bogați”; apoi s-au deplasat în fața Regiunii strigând „demisia, demisia” la adresa guvernatorului Campaniei Vincenzo De Luca. După protest, tensiunea a crescut între un grup de aproximativ 100 de persoane și polițiști. Tot în Napoli, în fața unui restaurant din via Santa Lucia, a fost ancorat un sicriu și doi manechini îmbrăcați în chelneri spânzurați.

La Torino au existat momente de tensiune când câteva sute de manifestanți au lansat mai întâi bombe de hârtie și apoi petarde împotriva poliției, în piața centrală Castello, ocupată anterior de   taximetriști. Mai multe vitrine au fost distruse în centrul capitalei piemonteze și, în unele cazuri, magazinele au fost jefuite. Câteva scutere au fost incendiate. O ambulanță a sosit și pentru a ajuta un fotoreporter care a fost rănit în cap cu o sticlă. Doi polițiști au fost răniți și mai multe de zeste zece manifestanți au fost arestați.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.