Italia, o româncă și-ar fi abandonat fetița nou-născută cu coronavirus în spital, iar acum o vrea înapoi

“Nu vream să-mi abandonez fetița, o încredințasem cumnatei mele deoarece trebuia să plec  în România, sora mea era pe moarte. Vreau ca Sara să-mi fie încredințată , fetița aceea este fiica mea”.

Sunt cuvintele unei  românce Maria, mama micuței Sara, abandonată în octombrie trecut la Spitalul de Copii din Palermo unde a fost tratată pentru Covid-19. Prin avocatul său, Matteo La Barbera, vrea să se știe că “Sara nu este un copil refuzat. Am avut o urgență, nu știam că o altă rudă o abandona”.

Potrivit presei italiene  La Repubblica, Maria, în vârstă de 33 de ani, a fost arestată pe 14 decembrie pentru abandonarea fetiței  și eliberată din închisoare două săptămâni mai târziu. Acum a apărut într-un proces în fața instanței pentru minori, care va decide asupra viitorului fiicei sale acum în vârstă de 5 luni. Procurorul a solicitat și a obținut suspendarea răspunderii părintești pentru mamă.

Nicio urmă de tatăl fetiței a cărui identitate femeia nu a dat-o niciodată.

Citește și Un întreg cartier din Italia plânge moartea unui român, un om al străzii: ”Mircea devenise un punct de referință ”

Potrivit anchetelor,  mama se afla în provincia Caserta, în timp ce fiica ei mică lupta împotriva coronavirusului în spitalul din Palermo.  Românca susține însă că era în România. “Nu mințeam. Eram cu adevărat în România – se apără ea – și acel apel telefonic de la Caserta a fost făcut prin altcineva. Am vrut să știu cum se simte fiica mea, dar nu am fost în Caserta: toate telefoanele mobile ale familiei sunt înregistrate unei singure rude. “.

Micuța Sara a rămas în spital până pe 19 octombrie, asistată de o a doua rudă care potrivit procurorului este o necunoscută. Femeia apoi dispare și  declară că ar fi scăpat de micuță dacă i-ar fi încredințat-o. Pe 24 octombrie Maria sună și spune că nu poate avea grijă de fetiță pentru că se află în România împreună cu ceilalți patru copii. Sara rămâne cu medicii care, după ce avertizează poliția, au grijă de ea până se vindecă. La sfârșitul lunii noiembrie, Sara este externată, dar mama ei nu se află alături de ea.

Citește și Tristețe imensă: „învățătoarea îmbrățișărilor” a murit de Covid la numai 35 de ani / Video

Pe 10 decembrie, Maria ajunge în Italia, mai întâi la Catania și apoi la Palermo, pentru a-și căuta un avocat. “Există un document oficial care confirmă faptul că mi-am lăsat fiica cu cumnata mea, soția fratelui meu. Am întocmit un document la un notar și în curând îl voi înmâna avocatului meu. Pentru mine fiica mea era în siguranță”, este versiunea pentru femei.

Dar când Maria ajunge în Italia, Sara se află deja în brațele asistenților unei case de plasament.

“Fiica mea fusese deja încredințată poliției pentru că femeia care era cu ea a fugit. Dar nu era cumnata mea, era o altă rudă”, explică ea disperată. Pe 14 decembrie, mama Sarei a fost arestată într-o secție de poliție din Catania, unde sosise pentru a raporta pierderea cardului de venit. Procurorul emisese deja un mandat de arestare, iar Maria ajunge în închisoarea din Messina.

“Mă gândeam la fiica mea și plângeam. Sper că justiția italiană îmi recunoaște inocența”, continuă românca. Între timp, povestea Sara a intrat în inimile tuturor persoanelor de pe Facebook iar pe grupul „Mammucche”, mamele siciliene su cumpărat haine, jucării și toate cele necesare pentru Sara și noii ei frați din comunitatea în care locuiește. „Nu pot decât să le mulțumesc acestor mame și să mă adresez lor spunând că Sara are o mamă și speră să o poată îmbrățișa din nou în curând”, plânge Maria.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://palermo.repubblica.it/cronaca/2021/01/06/news/la_madre_di_sara_ero_in_romania_non_l_ho_lasciata_io_in_ospedale_ridatela_a_me_voglio_abbracciarla
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.