Italia, noul decret în vigoare până pe 24 noiembrie

Primul-ministru italian Conte,  a semnat noul decret după o discuție cu regiunile: stop petrecerilor și sălilor de sport.

În urma creșterii numărului de cazuri, măsurile sunt cu adevărat esențiale au fost reduse până la os: prim-ministrul Giuseppe Conte a semnat noul decret cu măsuri anti-Covid restrictive, inclusiv închiderea de la ore 18:00 a tuturor restaurantelor și barurilor care totuși vor fi deschise duminica. Guvernul accelerează măsurile de ajutor de la 1,5 la 2 miliarde pentru categoriile cele mai afectate de măsuri. Decretul va fi în vigoare de luni până pe 24 noiembrie.

Elevii  învăța prin teleșcoală. Decretul prevede închiderea sălilor de sport, piscine, piscine, centre de wellness și spa-uri, închiderea cinematografelor, teatrelor, cazinourilor și sălilor  de pariuri. Petrecerile după ceremoniile religioase, cum ar fi botezurile, comuniunile și nunțile, sunt interzise.

Citește și După Napoli și Roma, proteste împotriva măsurilor anti-Covid: revolte, incendii și mai multe arestări

În versiunea finală a decretului se recomandă insistent ca toate persoanele fizice să nu călătorească cu mijloace de transport publice sau private, cu excepția călătoriilor către locul de muncă, motivelor de sănătate, a situațiilor de necesitate “, relatează Ansa. Nu s-a făcut  nicio referire la călătoriile între municipalități sau între regiuni care, prin urmare, rămân permise, dar ar trebui făcute numai dacă este cu adevărat necesar.

Noul decret  permite efectuarea serviciilor religioase, în conformitate cu protocoalele anti Covid. Accesul la lăcașuri de cult este  permis, dar cu măsuri organizatorice care împiedică formarea adunărilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.