Italia. În acest moment sunt peste 840 de mii de badante care stau cu bătrânii italienilor. Peste 5 ani vor fi cu 50% mai multe

Ele se numesc “femei cu inimile în altă parte” . Sunt mame, soții care trăiesc la mii de kilometri distanță de familiile lor, îngrijesc persoane în vârstă, îi îmbracă, îi dezbracă , le dau să mănânce, îi spală, le dau medicamente și au grijă de casă….

Pentru ele nu sunt nici tatăl lor, și mama lor, ci un străin pentru care adeseori trebuie sa renunțe la viață și la intimitatea lor în schimbul unei sume de bani. Se numesc îngrijitori. În Italia sunt deja 840 de mii de îngrijitori care lucrează cu  contract sau la negru. Numărul lor va crește deoarece în Italia, în 2023, persoanele cu vărsta de peste 85 de ani va fi mai mare cu 51%

Mame cu inima în altă parte:

 

“Fenomenul badantelor s-a răspandit în urma cu 20 de ani și parea a fi o soluție la două probleme: o mână de ajutor în plus pentru probleme economice ale străinilor în Italia și un ajutor cu bătrânii italienilor de care nu se poate ocupa nimeni”, spune Don Augusto Panzeri, responsabilul Caritas din Monza.

Citește și Un pensionar și-a ucis soția pentru că nu mai putea face față demenței sale

“Cu timpul ne-am dat seama că universul badantelor este foarte complex, încercând să creăm noi duri conviețuiri care au adus la deschiderea rănilor interioare cu consecințe dure asupra viitorului nostru și al lor. Trebuie să găsim cât mai curând soluții pentru ambele categorii, pentru familia italiana și pentru femeile venite de departe…”

Îngrijorați doar de eficiența îngrijitoarelor pe care le plătim, nu ne mai întrebăm cum, și mai ales  de ce au plecat de lângă familiile lor. Acesta este un aspect foarte sensibil, de care ar trebui să ne ocupăm mai mult”, spune un psicolog renumit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.