Italia, familia infectează îngrijitoarea fără contract și o aruncă în stradă. Povestea absurdă a Elenei

Categoria lucrătorilor casnici – îngrijitori, ajutoare la domiciliu, colaboratori în general – este una dintre cele mai afectate de Covid-19. Nu numai în ceea ce privește pierderea locurilor de muncă, iar mulțimea de lucrători bărbați și femei se trezesc brusc lipsiți de venituri, locuințe și posibilitatea de a se întoarce acasă din cauza blocării frontierelor și din punct de vedere al sănătății.

Aproape întotdeauna angajații ilegal, cu salarii de 4 euro pe oră sub venitul cetățeniei ( reddito di cittadinanza ), dacă se îmbolnăvesc cu Covid-19 acești muncitori sunt obligați să fie supuși tratamentului inuman de către familiile la care lucrează

Pentru că problema nu este reprezentată doar de organele politice și administrative, inclusiv decrete ci și de comportamentul așa-zișilor „angajatori” care, profitând de situația colaboratorilor interni, îi transformă din ființe umane în obiecte de unică folosință

Așa cum i s-a întâmplat Elenei, care a venit din Ucraina la Brescia pentru a lucra ca îngrijitoare, în ciuda faptului că are o diplomă în medicină, specialist în anestezie și reanimare la domiciliu  a fost forțată de un război „de intensitate redusă” să emigreze în căutarea unei vieți mai bune.

Citește și Un medic propune anularea sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou pentru a evita al treilea val de Covid

Elena își găsește un loc de muncă cu o familie din Brescia. Fără contract, fără drepturi și șase persoane de care să aibă grijă. Ei îi cer testul serologic, pe care îl oferă fără probleme. Cu toate acestea, se pare că întreaga familie era infectată cu Covid-19, iar Elena se îmbolnăvește. Dar pentru ea nu există tratament medical și numai după mari insistențe, când starea ei se agravează, este vizitată. Are nevoie de spitalizare și ventilație asistată, dar nimeni nu cheamă o ambulanță pentru ea. Epuizată, iese din casă căutând ajutor. Pe stradă se prăbușește și leșină. Mai mulți trecători au chemat acea ambulanță care a fost refuzată de „angajatorii” ei.

Intră în spital cu cod galben, în ciuda faptului că se află în stare gravă. Este o străină care nu este în regulă. Codul fiscal de pe permisul de ședere nu mai este valid, este înregistrat cu pașaportul, dar pe dosarul de spitalizare scrie că este extracomunitară cu permis de ședere regulat. O adevărată loterie birocratică, din care reiese un răspuns final: clandestină.

Înrăutățirea stării sale determină medicii să o interneze  în terapie intensivă. Timp de trei zile, în stare de inconștiență, viața Elenei stă atârnată de mașini de supraviețuire.  De îndată ce își revine, spitalul îi dă factura: trebuie să plătească pentru tratamentul care i s-a făcut.

O femeie străină, muncitoare / sclavă fără familie și fără casă, își riscă viața pentru ceva  de care ea nu are nicio vină și în cele din urmă primește nota de plată, chiar dacă nu are bani. Cu toate acestea, în Italia, articolul 32 din Constituție garantează îngrijirea medicală gratuită indigenților.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.usb.it/leggi-notizia/brescia-famiglia-contagia-la-badante-in-nero-e-la-butta-per-strada-lassurda-storia-di-elena

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.