Italia, dronele ies în acțiune: amenzi de 2.000 de euro și conficarea autovehiculelor pentru cine încalcă restricțiile

Amenzi de până la 2.000 de euro și confiscarea mașinii sau motocicletei pentru cei care nu respectă interdicțiile în Italia. Dronele ies în acțiune  pentru a monitoriza mișcările cetățenilor și utilizarea unei aplicații pentru a „urmări” cetățenii sunt pozitivi la coronavirus . Guvernul italian este gata să adopte reguli și mai stricte pentru a împiedica cetățenii să se deplaseze fără motive urgente. Măsura a fost considerată necesară după ce mii de cetățeni au fost raportați ultimele zile, relatează presa TgCom24.

Citește și Prea mulți morți în orașul italian Piacenza: 100 de sicrie sunt îngrămădite la crematoriu

Luni, conform unei ordonanțe s-a aprobat utilizarea dronelor pentru a monitoriza circulația cetățenilor. Până pe 3 aprilie, poliția locală va putea efectua verificăril după cum solicită ordinanța de urgență din 8 și 9 martie, „cu sisteme de aeronave pilotate de la distanță ”. Dronele vor putea acționa „chiar și în zonele urbane unde există o populație mică expusă riscului de infecții”.

De la începutul verificărilor, au fost raportate peste 96.000 de persoane din cele 2 milioane controlate. Având în vedere aceste cifre, guvernul s-a gândit să-i lovească pe cei care încalcă regulile de restricții împotriva covid-19.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.