Italia, cazul tinerei mame românce decedate în sala de operație: doi medici anchetați

Tânăra mămică Ioana, în vârstă de 28 de ani, intrase în sala de operații a clinicii „Villa Fiorita” din Perugia pentru o operație de șold sub anestezie locală, dar ar fi suferit un stop cardiac.

Ioana intrase în sala de operație pentru o operație de rutină într-o clinică privată din Perugia. Era pe cale să fie supusă unei grefe de cartilaj la șold, sub anestezie locală, când ar fi suferit un stop cardiac, primul dintr-o serie care câteva ore mai târziu s-a încheiat cu moartea ei în spital, scrie La Repubblica

Ioana Lingurar în vârstă de 28 de ani, mama a doi copii cu vârsta de 5 și 10 ani, a murit în secția de reanimare a spitalului Santa Maria della Misericordia din Perugia, la câteva ore după ce a fost transferată de urgență de la clinica „Villa Fiorita” vinerea trecută , unde a fost programată intervenția.

Citește și Viol în masă: în Etiopia femeile suferă violențe sexuale de nedescris (și nimeni nu vorbește despre asta)

Familia Ioanei Lingurar asistată de avocatul Alessandro Vesi, a cerut să se facă lumină cu o plângere prezentată la secția de poliție a spitalului în urma decesului tinerei mame. Procurorul din Perugia a dispus confiscarea dosarelor medicale atât ale spitalului din Perugia, cât și ale clinicii, precum și identificarea medicilor care s-au ocupat de operație. Având în vedere autopsia, ortopedul și anestezistul care lucrează în clinica privată , au fost anchetați ca parte a unei investigații pentru omuciderea româncei, menită să constate orice responsabilitate medicală.

Într-o poveste încă de clarificat, adevărul despre cauzele morții este așteptat după autopsie. Analizele ar putea descoperi dacă tânăra a avut patologii anterioare și dacă anestezia la care a fost supusă ar fi putut afecta într-un fel moartea subită a tinerei de 28 de ani.

Ioana Lingurar trăia de mai mulți ani în Peninsulă și era căsătorită cu un italian. Aveau împreună doi băieței, de 5 și 10 ani, care acum au rămas fără mamă

Sursa: La Repubblica

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.