Italia a intrat în faza a doua, restricții relaxate și măști la 50 de cenți

Cele mai noi date privind răspândirea coronavirus în Italia , vorbesc de un declin al bolnavilor si al numărul de pacienți în terapie intensiva. Numărul victimelor ieri au scăzut la  174,  într-o singură zi: este cea mai mică cifră de mai bine o lună. De la începutul epidemiei, s-au înregistrat un număr total de 28 884 de decese.

După 55 de zile de carantină generală, cea mai lungă din Europa, italienii se întorc la muncă, pot ieși la o plimbare sau pot face sport în parcurile care se deschid în toată țara. Cuvântul de ordine este, însă, păstrarea distanței de siguranță de cel puțin un metru, purtarea măștilor în locurile închise, cum ar fi mijloacele de transport sau centrele comerciale, în unele cazuri și a mănușilor de protecție.

Franța, primarii orașelor cer amânarea școlilor

Guvernul de la Roma a elaborat o reluare a activităților în mai multe etape, iar astăzi este prima dintre acestea. Se întorc la muncă aproximativ patru milioane și jumătate de persoane și se reiau în mare parte activitățile de producție. Își repornesc motoarele industria textilă, a modei, a autoturismelor, se redeschid șantierele. În cazul celor care merg la muncă nu mai este necesară declarația pe proprie răspundere, fiind suficientă prezentarea legitimației de serviciu.

Premierul italian Giuseppe Conte spune că orice gest de neatenție poate să anuleze eforturile făcute până acum și tocmai de aceea este importantă colaborarea din partea fiecărui cetățean. După aproape două luni, sunt permise vizitele la rude- până la gradul al șaselea – precizează guvernul. De asemenea logodnicii se pot reîntâlni, toți cei legați de așa numită “ legătură afectivă solidă”, dar nu și prietenii. Oamenii se pot deplasa între regiuni doar pentru motive de muncă, sănătate sau urgențe.

Coronavirus SUA, un mort la fiecare 44 de secunde

Se pot reîntoarce la domiciliu, sau la locul de rezidență, persoanele care au rămas blocate în alte regiuni, o dată cu impunerea carantinei generale de la începutul lunii martie. Presă italiană scrie că trenurile din Nord spre Sud au fost rezervate în totalitate și chiar suplimentate din Torino, Milano spre Napoli. Se estimează că trei milioane de călători vor circula din Nord spre Sudul țării.

Planul etapizat al Guvernului prevede ca din 18 mai să se deschidă magazinele, iar de la 1 iunie, restaurantele, frizeriile și centrele estetice, însă regiunile pot anticipa în funcție de îndeplinirea condițiilor de siguranță socială. Guvernu italian a promis că tot de astăzi vor fi aproximativ 20 de mii de puncte de vânzare cu amănuntul de unde măștile chirurgicale pot fi achiziționate la 0,50 cenți. După acordul cu farmaciile, parafarmaciile și cu tutungeriile se va putea ajunge  la 100 de mii de puncte de vânzare, unul pentru fiecare 600 de locuitori.

Sursa Corriere della Sera

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.