Istoria uitata a femeilor din lagarele de concentrare obligate sa se prostitueze

Trebuiau să fie poloneze, nemțoaice sau belaruse, dar nu evrei.

Douăzeci și cinci de ani era pragul maxim de vârstă, trebuiau să tacă din gură și să fie îmbrăcate cu o diviză pe care era cusută numărul lor.  Acest lucru s-a întâmplat în lagărul de concentrare de la Auschwitz: “alesele” trebuiau să devină prostituate.

Erau forțațe să trăiască în ceea ce se numeau bordeluri, clădiri speciale în interiorul lagărelor de concentrare,   în care accesul era controlat într-un mod meticulos. Erau schimburi, taxe  de intrare și rezervări numai Funktionshäftlinge sau prizonieri oficiali, deținuții care efectuau sarcini de supraveghere lagăre, cum ar fi decani sau kapò. Nu oricine putea să intre acolo, doar oamenii care puteau plăti doi Reichsmark ceruți de SS pentru a intra în bordelul care nu exista doar  la Auschwitz, dar și în alte lagăre de concentrare.

O realitate tristă care s-a consumat între sârmele ghimpate care înconjura lagărul.

Un alt simbol de groază al naziștilor în care femeile erau tratate un obiect și unde este bine documentat în cartea Das KZ-Bordell (Bordelul în lagărul de concentrare) în care autorul Robert Sommer povestește iadul celor care au trăit în Sonderbauten. Ideea a fost liderul SS Heinrich Himmler în 1942, care a decis să înființeze bordel pentru a crește productivitatea deținuților, reclutând femeile care erau mai potrivite pentru a deveni prostituate.

Acestea sunt cele 12 țări în care femeile sunt tratate mai rău decât animalele

prostituate lagăr 1Normele erau tipic climatului nemțesc:

Prizonierilor le era pusă o întrebare, erau adăugați pe o listă și  supuși controalelor medicale. Dacă treceau cu bine acest control medical, puteau să intre în bordel.

Femeia trebuia să se arate bine și îmbrăcată, nu trebuia să privească în ochii clientului și să nu scoată niciun cuvânt. Trebuia să întindă și să aștepte să treacă cele 15 minute. Actul  sexual era controlat prin gaura cheii de către SS. Mai mult, femeile erau sterilizate înainte de a deveni prostituate.  Tocmai de aceea au fost foarte puține cazuri de femei însărcinate. Atunci când se întâmpla, li se făceau imediat avort.

Unele mărturisiri șocante au fost adunate de scriitoarea  Helga Schneider, care  într-unul din romanele sale,  dă voce acestor victime. În cartea ”Baraca plăcerilor triste “, de exemplu, este descris cum , pentru a supraviețui psihic și fizic acestor violențe, femeile diventau alcoolizate.

Puține femei au supraviețuit acestor orori

Marturii prețioase și rare, deoarece există foarte puține femei care au ieșit în viață din acele barăci. Când se îmbolnăveau, epuizate de o viață umilită și degradată, erau trimise înapoi în lagăre. Acolo găseau o moarte sigură în camerele de gaz, în crematorii sau în urma experimentelor medicale.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.