Israel, o fetiță de 13 ani a fost arestată de poliție și dusă la închisoare. Se ducea la școală

O fetiță de 13 ani și mama ei, o imigrantă  filipineză, au fost arestate miercuri dimineață de poliția israeliană la Givon, o așezare israeliană din Cisiordania. Cele două au fost duse la închisoare din oraș și încarcerați fără a fi mai întâi supuse la nicio audiere, contrar celor recomandate recent de Ministerul Justiției din Tel Aviv, potrivit căruia minorii ar trebui să fie audiați întotdeauna de autorități.

Gena, de numai 13 ani  este o elevă în clasa a opta la Gymnasia Herzliya din Tel Aviv . Mama sa este în Israel din 2004 și fără permis de 12 ani. Polițiștii au ajuns la domiciliul lor la scurt timp după ora 6 dimineața, în timp ce fata se pregătea să meargă la școală. În urmă cu câteva zile, Shlomo Mor-Yosef, șeful Autorității pentru populație și imigrare, asigura că, copiii migranți ilegali  nu vor fi arestați în zilele de școală dar această prevedere a fost ignorată de poliție.

Și-a pierdut memoria după naștere, soțul scrie o carte cu amintirile lor

Ze’ev Degani, directorul școlii Gimnaziale Herzliya,  comentat  : „Este inuman, ilegal și imoral să arestăm și să deportăm o fată care își pregătea pur și simplu ghiozdanul”. „Guvernul nostru hărțuiește o copilă  atunci când nu poate face față unor probleme mult mai mari. Ce fel de țară suntem? Acum, mi-e rușine că sunt israelian “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.