Israel: doi paramedici, un evreu și un musulman se roagă împreună împotriva Coronavirusului

Fotografia a devenit  simbolul situației de urgență Coronavirus din Israel. Cei doi sunt Avraham Mintz și Zoher Abu Jama, doi paramedici de la serviciul medical de urgență israelian, unul evreu și celălalt musulman. Cei doi, într-un moment de pauză,  se roagă împreună : unul  cu ochii îndreptați spre Ierusalim, celălalt îngenuncheat cu fața în direcția Mecca. Imaginea a făcut înconjurul lumii.

“Întreaga lume luptă împotriva Coronavirusului”, a explicat Abu, 39 de ani, într-un interviu acordat New York Times . „Această boală nu face distincție între religie sau rasă. Diferențele dispar. Lucrăm împreună, trăim împreună. Aceasta este viața noastră. ” „Încercăm să ne rugăm împreună, avem multe urgențe cu care trebuie să ne ocupăm acum ”, a spus Mintz, care are 43 de ani.

În Israel, până în prezent, au existat 3.619 cazuri confirmate de coronavirus și 12 decese. Fotografia a fost realizată în orașul Beersheva, în sudul Israelului, de un coleg de-al lor și publicată pe Facebook și Instagram de pe pagina Magen David Adom, serviciul medical de urgență israelian, însoțită de un mesaj: „O fotografie frumoasă care arată modul în care israelienii se unesc într-o perioadă de criză. Suntem fericiți că această imagine puternică a inspirat oamenii din toată lumea în aceste momenete dificile ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.