Islanda, peste 60 de balene pilot au fost descoperite la tarm: “Poate ca au fost impinse de curenti”

Islanda, peste 60 de balene pilot au fost descoperite la tarm: “Poate ca au fost impinse de curenti”

Șaizeci de balene pilot au fost găsite blocate pe malul peninsulei Snaefellsnes din Islanda. Prezența lor au fost semnalată de turiștii americani care survolau zona cu elicopterul.

 

 

Balenele pilot, care, în ciuda numelui, aparțin familiei delfinilor, trăiesc în grupuri mari. Pentru biologul marin Edda Elisabet Magnusdottir, este posibil ca și grupul să fi urmat primele cetacee care au fost blocate. Curenții puternici din zonă le-ar fi putut împinge animalele spre țărm, ceea ce le va face dificilă întoarcerea în mare.

A ucis o călugăriță și a abuzat de cadavru, furia episcopului: „Avea antecedente, nu trebuia să fie liber”

Potrivit lui Robert Arnar Stefansson, de la Institutul de Istorie Naturala din Islanda, nu este normal ca balenele pilot să ajungă pe plaje în aceasta perioada a anului,cu atât mai mult să  găsim atât de multe exemplare la un singur loc.

De Ana Moldovan 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.