ISIS: atac sângeros soldat cu 10 morți

ISIS s-a întors la atac ucigând cel puțin 10 membri ai milițiilor irakiene, vineri și sâmbătă, în apropierea orașului Samara, scrie The Guardian. A fost cel mai sângeros dintr-o serie de atacuri din ultimele săptămâni  în timp ce criza economică a țării se adâncește și autoritățile încearcă să conțină focarul de coronavirus

Potrivit sursei citate, noul atac reprezintă un semnal de alarmă că gruparea teroristă, care a controlat vaste regiuni din această țară, dar care a fost oprită din expansiunea sa de o coaliție internațională, plănuiește o revenire. Șase membri ai Forțelor de mobilizare personală (PMF), miliţie irakiană formată preponderent din şiiţi, au fost împușcați mortal, vineri, în satul Mekeeshfa, situat la 90 de kilometri de Baghdad, iar alți trei polițiști au murit  în urma exploziei unei bombe.

Un avion militar s-a prăbușit în Bolivia, toți pasagerii la bord au murit

Rămășițele Isis au exploatat lacunele de securitate în ultimele luni care au apărut dintr-o dispută teritorială între guvernul central al Irakului și regiunea autonomă kurda din nord, precum și retragerea forțelor americane. Irakul a anunțat victoria asupra grupării teroriste în decembrie 2017, după o campanie care a durat trei ani. La apogeul lor, teoriștii ISIS controlau o treime din teritoriul Irakului și Siriei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.