Ischgl, stațiunea austriacă de unde s-a răspândit coronavirusul în toată Europa

Este considerat Ibiza Alpilor, un loc frecventat în fiecare iarnă de zeci de mii de pasionați de munte și zăpadă din toată Europa: vorbim de Ischgl, o stațiune de schi austriacă care ar fi reprezentat unul dintre focarele de coronavirus și  care astăzi este acuzată că ar fi ascuns primele cazuri de Covid-19, în speranța de a putea continua cu viața de noapte și de a termina cu bine noul sezonul de iarnă.

Ei bine, Tirol a depus acum o plângere către procurorul din Innsbruck pentru presupusele întârzieri în gestionarea urgenței coronavirusului. Deja la sfârșitul lunii februarie – scriu ziarele austriece – administratorii municipali ai Ischgl ar fi fost conștienți de un caz de pozitivitate, fără însă să-l comunice imediat autorităților. În următoarele zile, nu s-ar fi acordat atenția cuvenită altor semnale de alarmă, favorizând dezvoltarea unuia dintre cele mai mari focare din Austria. Pe 13 martie, toată valea Paznaun a fost izolată și declarată zonă roșie. Cu toate acestea, ordonanța nu a intrat în vigoare imediat, provocând o evadare necontrolată a oaspeților și a personalului hotelului.

Citește și Propunerea unui medic pneumolog: ”Scoateți armata afară, o să murim ca nație”

Teza multor ziare austriece este că sute de turiști infectați ar fi plecat de la Ischgl ,ducând virusul în alte zone din Europa. Tirol , cu peste o mie de cazuri, astăzi este regiunea austriacă cea mai afectată de coronavirus.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.