Iranul interzice importul vaccinului din SUA și Marea Britanie. Khamenei: „Nu am încredere în ei, vor să ne testeze”

Liderul suprem al Iranului,  Ali Khamenei a interzis țării să importe vaccinul împotriva Covid-19 din SUA Pfizer și din Marea Britanie Astrazeneca ca o neîncredere în Occident. Într-un discurs televizat, Khamenei a spus că importul de vaccinuri din SUA și Marea Britanie este „interzis”, inclusiv din cauza numărului crescut de morți cauzat de virus în ambele țări.

„Nu am încredere în ei”, a spus Khamenei despre acele națiuni. „Uneori vor să-și testeze” vaccinurile în alte țări, a adăugat el, menționând că nici el nu este optimist în ceea ce privește Franța, „pentru că țara respectivă a exportat sânge infectat în Iran în trecut. Dacă vaccinurile lor funcționează, inclusiv Pfizer, de ce…de ce nu le folosesc pentru oamenii lor, pentru a evita eșecul miilor de decese din țările lor? “, a adăugat Ayatollah Khamenei, argumentând că, în realitate, țările menționate ar dori să-și testeze vaccinurile în alte țări.

Citește și Coronavirus, o nouă alarmă în China: Hebei izolată

În orice caz, conform Ghidului de la Teheran, vaccinurile pot fi importate din alte țări terțe. Republica Islamică susține că până acum nu a reușit să cumpere vaccinuri din străinătate din cauza sancțiunilor SUA și produce vaccinuri naționale, cu care a început deja testarea pe populație.

Iranul este țara cea mai afectată de coronavirus în Orientul Mijlociu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-iran-int/iran-leader-khamenei-bans-imports-of-us-british-covid-19-vaccines
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.