Iran, “un soldat a doborât avionul fără a primi ordine”

“Un operator de apărare aeriană a trimis un mesaj superiorilor săi. Nu a primit niciun răspuns timp de 10 secunde și a decis să lovească avionul” . Așa a reconstruit momentul care a dus la doborârea Boeing 737 a companiilor aeriene Ucrainei Internaționale,  comandantul Forțelor Aerospațiale ale Păzitorilor Revoluției Iranului (Pasdaran), generalul Amir Ali Hajizadeh,

La acea vreme, a explicat el, Iranul monitoriza spațiul aerian deasupra bazelor sale militare cu o deosebită atenție. Când avionul ucrainean trecea peste o bază din apropiere de Teheran, un ofițer a încercat să-și contacteze  superiorii săi pentru a-i avertiza, dar nu a avut niciun răspuns. În acel moment, ofițerul a avut doar câteva secunde pentru a decide dacă avionul care trece era o amenințare sau nu.

Citește și Un obiect ciudat a fot filmat pe cerul Californiei. Este un OZN sau…? / VIDEO

“Aș vrut să fiu mort și să nu asist la un astfel de accident”, a adăugat el. Pasdaranii și-au recunoscut “responsabilitatea” pentru lovirea avionului care a dus la moartea a 176 de persoane. Într-o conferință de presă la Teheran, comandantul a declarat că „după ce am aflat” rezultatul anchetei ”privind prăbușirea avionului ucrainean, am vrut să mor.” Accidentul, a adăugat el, a avut loc într-o clipă unde „posibilitatea unui conflict” între Statele Unite și Iran a fost la un nivel fără precedent de la Revoluția Islamică din 1979.

” Acceptăm întreaga responsabilitate pentru acest act. Vom asculta și vom lua toate deciziile pe care autoritățile le vor lua ”, a spus Hajizadeh, citat de Irna. ” Dezastrul a avut loc în urma unei probleme de comunicare, dar aceasta nu este o justificare, iar gestul este de neiertat ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.