Iran, sportivi se dau la fugă: campioana de taekwondo a dispărut în Olanda

Un nou caz politico-sportiv zguduie Iranul . O campioană la Taekwondo, Kimia Alizadeh , singura câștigătoare a medaliei olimpice pentru țara ei, lipsește de câteva zile și potrivit agenției semi-oficiale Isna ar fi emigrat în Olanda . Nu numai atât: sportiva în vârstă de 21 de ani, ar fi decis să „trădeze” Republica Islamică pentru a concura sub steagul unei alte țări începând deja de la următoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo.

Dacă această ”evadare” se va confirma,  va fi al treilea caz similar în mai puțin de un an. În decembrie trecut, tânăra campioană de șah Alireza Firouzja a decis să renunțe la cetățenie  pentru a nu mai juca reprezentând Republica Islamică, în semn de protest  împotriva politicii țării care împiedică cetățenii să concureze cu reprezentanții Israelului.

Citește și Tragedia băiatului care a murit înghețat în trenul de aterizare al avionului pentru a ajunge în Europa: cine era

Președintele Federației Iraniene de Șah, Mehrdad Pahlavanzadeh, a declarat că Firouzja a decis să se mute în Franța și că probabil va alege să concureze sub drapelul acestei țări sau al Statelor Unite. În aprilie, campioana la judo Said Molaei a refuzat să se supună ordinului de la Teheran de a pierde în mod intenționat în semifinala  în campionatul mondial  de la Tokyo, pentru a nu risca să lupte cu un atlet israelian în finală. Mai târziu, Molaei a părăsit Iranul pentru a se muta în Germania, iar în prezent concurează sub drapelul Mongoliei.

Confirmarea ipotezei evadării ar putea fi o fotografie de proastă calitate care circulă pe internet în care pare să o arate într-un loc necunoscut, cu capul descoperit și în compania altor tineri, bărbați și femei, contravenind regulilor islamice în vigoare în Iran care impun vălul și expunerea în public cu persoanele de sexul opus.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.