Iran: spitalele nu fac față din cauza Coronavirusului: „Oamenii mor pe stradă, se riscă 700 de mii de decese”

Situația din Iran se înrăutățește pe oră ce trece din cauza Coronavirusului: de fapt, spitalele nu mai fac față, iar persoanele bolnave, așa cum se arată în videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare, sunt abandonate pe străzi, deoarece nu mai este loc în spitale. Iranul este în prezent pe locul patru în ceea ce privește numărul de infecții infectate cu 7.161 de persoane infectate de Covid-19, dar în al treilea număr pentru numărul de decese, care în prezent par să fie 237.

Cu toate acestea, mulți cred că numărul persoanelor infectate este cu mult peste bilanțul oficial oferit și că numerele reale sunt ascunse. Ceea ce este cert este că situația de sănătate din țară se prăbușește acum, așa cum arată și diferitele imagini din Iran.

https://twitter.com/HeshmatAlavi/status/1236959664262307840

Cietște și Coronavirus, noul studiu realizat în China: virusul rămâne în aer cel puțin 30 de minute și acoperă o distanță de 4,5 metri

Printre ultimele victime se află și deputatul Fatemeh Rahbar , al doilea politician iranian care și-a pierdut viața din cauza lui Covid-19. Gilan aflat la nord de capitala Teheran, este una dintre provinciile cele mai afectate.

https://twitter.com/AlinejadMasih/status/1236426570081939458

Mai mult, un oficial al NHC, sediul național pentru conținerea și combaterea coronavirusului, organul creat de guvernul iranian pentru combaterea epidemiei Covid-19, a lansat un strigăt de alarmă asupra situației din Iran.

În mod anonim, el a declarat ziarului Iran Wire că Coronavirus ar putea infecta și ucide 700.000 de oameni până în luna mai, dacă nu se pun în aplicare măsuri de izolare. Oficialul a mai dezvăluit că NHCF ar fi cerut liderilor iranieni să aplice legea marțială în zonele cele mai afectate de Covid-19, dar că cererea ar fi fost respinsă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.