Iran, aproximativ 300 de persoane au murit din cauza consumului de metanol, crezând că este eficient împotriva COVID-19

Mass-media iraniană relatează că aproximativ 300 de persoane au murit și mai mult de 1.000 s-au otrăvit prin ingerarea unei băuturi pe bază de metanol, crezând că ar putea fi un remediu împotriva COVID-19 . Metanolul este o substanță toxică care provoacă daune organelor interne și creierului. Zece mililitri de metanol sunt suficiente pentru a provoca orbirea permanentă, în timp ce o doză între 30 și 100 este considerată letală.

Consumul și achiziționarea de alcool în Iran este ilegal, dar multe persoane reușesc să obțină lichioruri de contrabandă sau să le producă acasă. Informația falsă potrivit căreia consumul de alcool pe bază de metanol ar putea fi un remediu pentru coronavirus, deoarece ar dezinfecta organele interne, s-a răspândit pe rețelele de socializare.

Citește și În ciuda crizei coronavirusului, în țările asiatice mai există încă piețe umede în care se vând animale sălbatice

În Iran, sunt peste 29.000 de cazuri confirmate de coronavirus și peste 2.200 de decese. Este cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu, dar mai mulți experți internaționali se tem că guvernul  subestimează situația. Se știe foarte puțin despre modul în care țara gestionează criza privind pandemia de coronavirus deoarece autoritățile lucrează pentru a bloca răspândirea informațiilor, atât intern cât și extern.

Mai mult, apar primele dovezi că Iranul a mințit cu privire la întinderea reală a infecției, cel puțin în primele săptămâni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.