Iran a spânzurat o femeie deja moartă de frică. „Stop cardiac înainte de a urca pe spânzurătoare”

Iran. Spânzurată când inima i se oprise deja de teamă după ce a văzut alți 16 bărbați spânzurați înaintea fața ei . Potrivit avocatului ei, aceasta este soarta unei iraniene, Zahra Esmaili , condamnată la moarte pentru uciderea soțului ei în 2018, și acuzată și de copiii săi de violență împotriva membrilor familiei. „Șaisprezece bărbați au fost spânzurați în fața ei. Zahra a suferit un stop cardiac și a murit înainte de a urca pe spânzurătoare. În ciuda acestui fapt, trupul său lipsit de viață a fost spânzurat ”, a scris avocatul său, Omid Moradi, într-o postare pe Facebook, citată de BBC

Avocatul a oferit, alături de detaliile îngrozitoare, și un număr mai mare al execuțiilor care au avut loc miercuri în închisoarea Rajei-Shahr, din orașul Karaj, la aproximativ treizeci de kilometri vest de Teheran. Anterior, de fapt, organizația iraniană pentru drepturile omului, cu sediul la Oslo, confirmase execuția a șapte persoane, inclusiv Zahra.

Avocatul asigură că a văzut certificatul de deces în care se menționa că femeia a murit de stop cardiac înainte de a-i fi pus lațul la gât. Povestea femeii, Zahra Esmaili în vârstă de 42 de ani, a provocat revoltă pe scară largă în Iran, deoarece în timpul procesului mass-media.

Citește și Imagini revoltătoare: patru pui de urs scoși cu forța din bârlog și aruncați în zăpadă

Mai mult decât atât, nu este prima dată când femeile sunt acuzate de violență domestică și sunt spânzurate pentru că și-au ucis soții. După cum a denunțat ONU în raportul său, Mahboubeh Mofidi și Zeinab Sekaanvand, prima căsătorită când avea 13 ani și a doua la 15 ani, au urcat pe spânzurătoare după ce au fost găsite vinovați că și-au ucis soții la 17 ani. . Potrivit ONU, au existat cel puțin 233 de spânzurări în Iran în primele 11 luni ale anului 2020, inclusiv trei persoane care erau minore.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.