Irak, cea mai recentă idee a Isisului: „vacile kamikaze”

Gherilele ISIS, potrivit liderilor militari implicați în lupta împotriva jihadiștilor din Orientul Mijlociu, au conceput recent o nouă tehnică militară: „vacile kamikaze”.

Potrivit unor înalți oficiali ai armatei irakiene, contactați de site-ul de informații în limba kurdă Rudaw, soldații Califatului negru, baricadați în ultimele fortărețe situate în provincia Diyala, în estul țării arabe, nu mai pot să  convingă tinerii să se jertfească pentru cauza islamistă. În consecință, pentru a opri avansarea trupelor Bagdad și a aliaților acestora adunați în coaliția anti-ISIS condusă de SUA, teroriștii ar fi decis să apeleze la o „stratagemă extremă”:

Să se aplice la bovinele centurilor explozive și apoi odată ce armele au fost ascunse, împingeți-le la punctele de control conduse de forțele guvernamentale. Scopul jihadiștilor ar fi fost să explodeze vacile imediat ce ajung la o mică distanță de  punctele de control, astfel încât să provoace un număr cât mai mare de morți datorită „efectului surpriză”. Dar vacile nu sunt singurele ”kamikaze” adepții al-Baghdadi au înrolat și măgari…

Siria, datele ONU: peste 600.000 de persoane strămutate din Idlib

Cu toate acestea, noua tehnică de luptă concepută de Statul Islamic se dovedește deja „falimentată”. De fapt, site-ul Rudaw raportează un interviu cu Sadiq Husseini, un oficial Bagdad responsabil cu operațiunile militare anti-jihadiste aflate în derulare în provincia Diyala, potrivit căruia soldații săi au „neutralizat” până acum toate animalele care s-au apropiat de posturile de control.   El apoi a remarcat „gradul de disperare” care i-ar fi afectat în prezent pe teroriști, acum lipsiți de orice „putere ” asupra persoanelor care locuiesc în zonele de război.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.