Irak, 75 de cadavre descoperite dupa deschiderea gropilor comunale lui Saddam

Irak, 75 de cadavre descoperite dupa deschiderea gropilor comunale lui Saddam

Autoritățile irakiene au început deschiderea gropilor masive excavate în anii 1980 de regimul dictatorului tardiv Saddam Hussein pentru a îngropa oamenii din minoritatea kurdă persecutați în acei ani printr-o adevărată campanie de exterminare numită “al Anfal”  și primul “cimitir colectiv”, potrivit rapoartelor mass-media kurde “au fost extrase cadavrele a 75 de femei și copii kurzi”.

 

Potrivit canalului canadian de televiziune prin satelit Rudaw, “prima groapă comună a fost deschisă în zona al-Sheikiyah, în apropierea orașului Samawa” din provincia central-sud Muthanna, în prezența unei delegații parlamentare, oficialități ale guvernării al Muthanna și a membrilor familiei a victimelor “.

 

Corespondentul radiodifuzorului a raportat că “există două alte morminte în masă care vor fi deschise în zilele următoare”.

 

La ”Anfal”  a fost un genocid care a condus la moartea a 182.000 de persoane aparținând grupului etnic kurd din Irak. Acest genocid a fost efectuat de armata irakiană a lui Saddam Hussein, sub comanda generalului Ali Hassan al-Majid, cunoscut și sub numele de “chimistul Ali” împotriva kurdistanului irakian în ultimele etape ale războiului dintre Iran și Irak.

 

De Marius Oprea 

Te-ar putea interesa și Elvetia, o vulpe intrat intr-un spital din Zurich si a muscat o pacienta de brat

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.