Irak, 1.500 copii ținuți prizonieri și torturați pentru că sunt suspectați că fac parte din Isis

Aproximativ 1.500 de minori sunt ținuți prizonieri  și adesea torturați, de forțele irakiene și kurde-irakiene pentru presupusa apartenență la Isis în teritoriile aflate odată sub controlul organizației jihadiste.

Raportul este scris în Human Rights Watch.

Mulți dintre acești adolescenți, conform documentului intitulat “Toată lumea trebuie să mărturisească“, sunt condamnați la închisoare procese ” rapide și nedrepte”.

Conform raportului, ”Minorii sunt acuzați că sunt afiliați acuzat aIsis, sunt arestați, torturați și adesea procesați penal, indiferent realitate, adevăr și dacă chiar ei sunt implicați în acest grup“, a declarat Jo Becker, directorul HRW pentru apărarea drepturilor copilului.

O astfel de abordare, a adăugat el, “nu se poate numi justiție și va crea consecințe negative pentru mulți dintre acești tineri, comnsecințe care vor dura o viață”.

Minorii, arestați pentru suspiciunea de apartenență la ISIS, spun că odată eliberați, le este frică să se întoarcă acasă de teama răzbunării din partea celor care îi consideră de fapt jihadiști. Alți deținuți sunt  eliberați de forțele kurde dar se tem că ar putea fi arestați din nou de forțele federale dacă se vor întoarce pe teritoriul controlat de Bagdad.

Eticheta teroristă poate duce astfel la o separare permanentă între acești copii,  familiile și comunitățile acestora.

Te-ar putea interesa și Istoria uitată a femeilor din lagărele de concentrare obligate să se prostitueze

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.