Ipoteza ”imunizării în turmă” revine în Marea Britanie: „Persoane infectate cu coronavirus în mod controlat”

Odată cu lansarea de măsuri de izolare și blocarea activităților pentru prevenirea și răspândiriea infecției cu coronavirus, Regatul Unit „se încheie într-un punct mort”, pentru că „este necesar să se reconsidere strategia imunizării în turmă ” ,  susține profesorul Graham Medley , consilier executiv britanic în materie de pandemie. Într-un interviu acordat în Times, Medley a revenit la ipoteza imunizării în turmă pentru țară după o discuție de lungă durată în care a fost implicat prințul Charles și însuși premierul Boris Johnson,

Consilierul guvernului britanic presupune că o  închidere prelungită „amenință să provoace mai multe daune decât virusul însuși”, adică explozia „de violență în familie, boli mintale grave datorate izolării în casă și șomaj cronic”. Din acest motiv, consideră că acest tip de măsuri drastice nu pot fi aplicate o perioadă lungă de timp. Pentru Medley, la primul semn al scăderii substanțiale a curbei de contagiune, ar trebui pusă în aplicare o strategie țintită pentru ca persoanele să fie infectate într-o manieră controlată pentru a ajunge la ”imunizarea în turmă”.

Alerta OMS: ”Tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc sau mor de coronavirus”

Medley explică că trebuie să ne asigurăm că „persoanele vor fi infectate cu coronavirus în cel mai puțin fatal mod posibil”, expunându-i la doze mici de virus și în momentele în care Serviciul Britanic de Sănătate nu este supraîncărcat cu solicitări.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.