Ion Ceaușescu, fratele mai mic al fostului dictator, Nicolae Ceaușescu a murit

Ion Ceaușescu, fratele mai mic al dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, a murit ieri dimineață. Ion Ceaușescu s-a născut la Scornicești în 1932, luna martie, ca al șaptelea copil al familiei Ceaușescu, dintr-un tată cu probleme mari cu alcoolul și o mamă casnică. Pentru această mamă muncitoare și credincioasă, Nicolae Ceaușescu, cu toate că era ateu, a construit o biserică în localitatea sa natală și a înmormântat-o cu preot.

Ion a avut o copilărie liniștită și datorită diferenței mare de vârstă nu l-a avut în preajmă pe fratele său mai mare cu 14 ani, Nicolae Ceaușescu. Acesta din urmă era plecat la București. În anul 1939 Ion Ceaușescu s-a înscris la școala elementară, terminând șapte clase în anul 1948, datorită unei întreruperi de doi ani. Urmând exemplul a patru frați mai mari și a multor alți tineri din epocă, acesta va părăsi satul natal.

Germania, indicele de contagiune crește în continuare: a ajuns la 1.13

Ajuns în capitală își continuă studiile și se înscrie din anul 1949 la o Școală Medie din București, apoi intră în organizația U.T.M unde a fost secretar de grupă, membru în comitetul U.T.M. pe școală și membru în Biroul Regional București. Școala medie a absolvit-o în 1953.

Cu ajutorul fratelui său Nicolae Ceaușescu, care devenise influent în partidul comunist, Ion a fost trimis pentru calificare la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii Medii de Energie Electrică până în anul 1956, an în care își întrerupe școlarizarea din cauza problemelor de sănătate”, se arată într-un dosar din Arhivele Naționale, citat de historia.ro.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.