Inventatorul pulsoximetrului, un instrument util împotriva Covid-19, A MURIT

Inginerul japonez Takuo Aoyagi, inventatorul pulsoximetrului , un instrument fundamental în lupta împotriva Covid-19 , a murit la vârsta  de 84 de ani.  Pe piața internațională, achiziția  pulsoximetrului a crescut exponențial în ultimele luni, într-o măsură similară cu măștile și gelurile dezinfestante . Aoyagi a patentat instrumentul la începutul anilor ’70, gândindu-se la un dispozitiv de salvare a vieții care măsura nivelul hemoglobinei din sânge care să permită obținerea unei estimări imediate a cantității de oxigen.

Potrivit  New York Times , inventatorul ar fi murit la Tokyo pe 18 aprilie, iar vestea ar fi fost lansată de Nihon Khoden Corporation, producătorul de echipamente medicale la care Takuo Aoyagi a lucrat din 1971 până astăzi. Din cele declarate ulterior de către nepotul bărbatului, Kyoko Aoyagi , tot inginer, nu se cunosc cauzele deceselui.

Oamenii de știință: ”Nu se va găsi niciodată un vaccin și va trebui să trăim sub amenințarea constantă a virusului”

Pulsoximetrul s-a dovedit a fi foarte important și în urgența coronavirusului . Cu un forceps simplu care se aplică pe ultima falangă a degetului unui pacient, acest lucru permite vizualizarea saturației hemoglobinei din sânge, ritmul cardiac și intensitatea pulsului. Prin urmare, este adecvat în special persoanelor cu insuficiență cardiacă , boli pulmonare obstructive cronice, astm bronșic și apnee în somn sau pentru utilizare în timpul activităților sportive la altitudine, precum alpinism, schi sau aviație.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.