Inundațiile din Somalia: peste 547.000 de persoane sunt afectate

Peste 547 de mii de persoane sunt afectate de inundațiile care au loc în Somalia. Vremea rea ​​nu dă răgaz țării de câteva săptămâni acum: ploile au început pe 21 octombrie 2019. Peste 370.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele, a comunicat  Oficiul Națiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare (Ocha).

Un copil de 2 ani era să moară după ce a mestecat o gumă cu nicotină

În prezent, sunt cel puțin 17 victime, dar se teme  că în zilele următoare bilanțul s-ar putea agrava. Raportul Ocha dezvăluie că fermele, infrastructura și drumurile sunt distruse. În zonele cele mai afectate, mijloacele de trai lipsesc. Agențiile umanitare au reușit să ajungă la aproximativ 105 mii de persoane afectate de inundații , dar alte multe persoane rămân fără asistență și în mare pericol. Cartierele cele mai afectate sunt cele din Beletweyne din statul Hirshabelle, unde 231.000 de persoane și-au abandonat casele, iar cea din Bardheere din regiunea Gedo, unde 55.000 de persoane au fost strămutate din cauza  inundațiilor.

 

Mai mult, la Berdale, se estimează că aproximativ 30.000 de persoane, mulți dintre ei  femei și copii, au fost evacuați din cauza noilor inundații cauzate de ploile abundente

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.