Inundațiile din China și alunecările de teren au provoacat 9 decese și 35 de dispăruți în provincia Sichuan

Mai multe inundații și alunecări de teren care au lovit partea de sud-vest a Chinei, în provincia autonomă Sichuan, au provocat 9 morți și 35 de dispăruți.

Vremea  rea în China, unde o serie de inundații au provocat 9 morți și cel puțin 35 de dispăruți în provincia autonomă Sichuan, din sud-vestul țării. Dezastrele naturale din ultimele zile sunt doar ultimul capitol unei lungi serii  inundații și alunecări de teren care au afectat China din iulie și care până acum au cauzat 201 victime și 63 de dispăruți.  Pe lângă acestea, aproximativ 1,3 milioane de oameni au fost nevoiți să-și evacueze casele.

Furtună de fulgerere în munți: cel puțin trei morți și peste 20 de răniți

Inundațiile din aceste luni de vară au fost cauzate de tulburările tropicale care au lovit zona Asiei de Sud-Est și Orientul Îndepărtat. Printre acestea, cel mai distructiv a fost, fără îndoială, tifonul Lekima, care a lovit China la începutul lunii august provocând 89 de victime și care a rezultat cel de-al doilea cel mai catastrofal tifon din țară începând cu tifonul Fitow din 2013. Pe lângă pagubele umane, pagubele materiale  cauzate de tifonul Lekima se ridică la 7,6 miliarde de dolari.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.