Inundaţii puternice în partea de vest a Văii Jiului: drumul național 66A s-a rupt din cauza viiturilor

Drumul Naţional DN 66A este blocat şi mai multe gospodării sunt afectate de inundaţii în partea de vest a Văii Jiului după ce apele râului Jiul de Vest au ieşit din matcă şi s-au revărsat în zona Valea de Brazi-Uricani.

La faţa locului se află efective de pompieri militari şi lucrători de la Apele Române care intervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a solicitat forţe suplimentare în judeţe limitrofe.

„La ora 06,30, populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare RO ALERT de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi”, precizează Prefectura Hunedoara.

Polonia, un autobuz s-a prăbușit de pe un viaduct din Varșovia: unul mort și 20 de răniți

Întreaga zonă se află sub avertizare Cod Roşu de inundaţii, în intervalul orar 06,35 – 12,00, şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, VK ,Twitter,  InstragramOdnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.