Inundatii in Elvetia: un rau a iesit brusc din matca provocand doi morti

Inundatii in Elvetia: un rau a iesit brusc din matca provocand doi morti

În Elveția, temperaturile extreme în mai multe localități au atins niveluri record de până la 38 ° C. Căldură exagerată, de asemenea, în masivul Rosa, unde a avut loc un eveniment rar pentru Alpi . În Zermatt, situată pe partea elvețiană a Monte Rosa a avut loc o inundație bruscă. Dar particularitatea este că totul s-a întâmplat fără să cadă nicio picătură de ploaie.

 

Evenimentul meteorologic a avut loc miercuri, 24 iulie în jurul orei 20:30.  Pârâul care curge prin străzile din Zermatt a ieșit brusc din matcă și a măturat tot ce întâlnit în cale. Temperaturile mari care au lovit orașul  ar fi topit stratul de gheață în profunzimea versantului de munte Cu alte cuvinte, o bomba de apă ținută de un “baraj de gheață” ar fi inundat străzile satului elvețian provocând doi morți. Situația este îngrijorătoare.

 

De Andreea Sas

Te-ar putea interesa și Incalzirea globala: ciuperca rezistenta la antibiotice, Candida auris se raspandeste cu repeziciune

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.