Inundații devastatoare în Michigan: două baraje s-au prăbușit, mii de oameni evacuați

Aproximativ 10.000 de rezidenți au fost evacuați în statul american Michigan, după ce două baraje s-au prăbușit în urma ploilor abundente din ultimele zile, spun oficialii potrivit BBC.  Serviciul Național Meteorologic a emis un avertisment de inundații pentru zonele din apropierea râului Tittabawassee, după ce barajele Edenville și Sanford au cedat.

Ambele diguri Edenville și Sanford au cedat marți seară, a declarat guvernatorul într-un comunicat de presă, prin care a cerut rezidenților să evacueze imediat zonele afectate din județul Midland. Până în prezent, nu au fost raportate decese sau răniți. Locuitorii sunt îndemnați să „caute un teren mai înalt” cât mai îndepărtat la est și la vest de râul Tittabawassee, potrivit site-ului City of Midland.

Megaraptor: fosilele unui dinozaur de 10 m lungime au fost găsite în Argentina

“În următoarele 12-15 ore, centrul orașului Midland ar putea fi la aproximativ trei metri sub apă”, a spus Whitmer într-o conferință de presă, raportată de CNN. “Ne așteptăm la un nivel ridicat și istoric al apei.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.