Întrebarea șoc a medicilor de familie din Olanda: ” Vrei să ajungi în terapie intensivă sau să mori ? ”

Olanda,  soluția controversată pentru a rezolva supraaglomerarea în terapiile intensive: vârstnicii pot să aleagă dacă vor fi deacord să fie tratați sau nu în cazul în care vor fi infectați de Coronavirus. În aceste ore, se discută multe despre aprobarea unei măsuri care ar duce la instituirea eutanasiei selective. În Olanda , eutanasia este legală de mai mulți ani, iar situația de urgență generată de răspândirea Coronavirusului (peste 9000 de cazuri și aproximativ 700 de decese), ar putea duce la implementarea alegerii eutanasierii ca o soluție la posibila supraaglomerare de terapie intensivă.

Medicii de familie ar fi fost invitați de către autoritățile naționale de sănătate să contacteze vârstnicii pentru a-i pune în fața unei alegeri drastice : dacă ați fi incetat cu Covid-19  și situația s-ar agrava, ce ați face? Opțiunile pentru acestea ar fi două: prima să urmeze tratamentul și ventilația asistată, a doua să lase boala să-și continue cursul.

Citește și Este posibil ca și coronavirusul să fi circulat ani de zile până sa se tranforme în pandemie

Conform presei olandeze Telegraaf.nl, pacienții care decid să nu se supună tratamentului vor fi ulterior invitați să semneze o declarație care să-și declare pe propriia răspundere dorința de a nu fi tratați. O astfel de soluție pentru rezolvarea supraaglomerării terapieiilor intensive este mai mult decât cinică și se pare că nu toată lumea din Olanda este de acord să se aplice o astfel de măsură. Liderul Partidului pentru Libertăți, Geert Wilders , a numit acest scenariu înfiorător și a solicitat imediat intervenția ministrului sănătății și a vicepremierului Hugo de Jonge.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.